kangoo jumps - nu este pentru oricine şi ce afecţiuni poate agrava.


"În numai zece minute, poţi pierde până la 200 de calorii!" Asa spune reclama acestui produs. O femeie de 68 de kilograme care alearga cinci kilometri (distanta Mangalia-2Mai) in 30 de minute va pierde aproximativ 340 de calorii...Va imaginati ca aceasta "jucarie" care amortizeaza si micsoreaza efortul unui salt, va ajuta la slabit? Sunteti naivi!
Exercitii cu dificultate descendenta
Metoda 60/45/30
  • 60 secunde de flotari combinate cu sarituri – din pozitie in picioare sari in pozitie de flotare, apoi sari din nou in picioare.
  •     10 secunde de odihna
  •     45 secunde fandari prin saritura – din pozitie stand in picioare, faci fandari cu piciorul drept in fata, apoi sari cu piciorul stang in fata; pe durata sariturilor, ridici si cobori bratele.
  •     10 secunde de odihna
  •     30 de secunde de “urcari pe munte” – din pozitia de flotare, misti picioarele ca si cand ai urca pe niste stanci.
  •     10 secunde de odihna

Repeti de trei ori aceste exercitii.
Fiecare exercitiu dureaza aproximativ opt minute si arde intre 100 si 140 de calorii.
Observati ca dupa acest exercitiu epuizant abia arzi vreo 150 de calorii, daca faci corect miscarile.

Metoda care iti sculpteaza corpul

Partea intai: Fa fiecare din aceste exercitii pentru 45 de secunde
    Din pozitia de flotare, aseaza-te pe coate, apoi ridica-te pe palme.
    Sarituri – cu picioarele usor departate si usor flexate, sari.
    Semi-flexiuni – picioarele departate si flexate, cu genunchii indreptat spre exterior, ridici si cobori posteriorul.
    Flotari.
    2 runde de alergare rapida de cate 10 secunde.
Dupa ce termini acest set de exercitii care ard mai multe calorii, odihneste-te 60 de secunde, apoi repeta de inca trei ori.

Partea a doua: Completeaza cu aceste exercitii care dureaza cate 45 de secunde fiecare.
    “Urcari pe munte” – din pozitia de flotare, misti picioarele ca si cand ai urca pe niste stanci.
    Fandari laterale.
    Abdomene cu mainile si picioarele ridicate – stai pe sezut, cu mainile intinse in fata si picioarele drepte, ridicate de la sol. Duci palmele spre varfurile picioarelor, in timp ce incordezi abdomenul.
    Lovituri cu picioarele – stai pe saltea sprijinita pe palme si genunchi, ridici, pe rand, fiecare picior, tinandu-l in unghi de 90 de grade si lovesti in spate.
    Trei runde de alergare rapida, de cate 10 secunde.
Te odihnesti 60 de secunde, dupa care repeti setul de exercitii de inca trei ori.
Daca faci aceste exercitii care ard mai multe calorii asa cum trebuie, poti sa consumi intre 350 si 450 de calorii.

E greu nu-i asa? Diferenta intre a lucra cu propriul corp si a topai pe kangoo, este la fel ca cea dintre un boxer si un...pistolar. Daca esti o persoana slaba si ai nevoie de divertisment poti sa mergi la sala pe kangoo, pe role, sau la dans. Daca vrei sa slabesti, este bine sa te apuci serios de un antrenament care iti va transforma corpul prin metode naturale.
 Contrar a ceea ce se credea până acum, din cauza mişcărilor de tasare ritmice pe care le produce asupra coloanei vertebrale, kangoo este contraindicat persoanelor care suferă de afecţiuni ale acestei zone. Nici chiar în cazul persoanelor sănătoase nu ar trebui să existe un antrenament bazat doar pe kangoo, ci o alternanţă cu alte tipuri de antrenament. În caz contrar, există riscul apariţiei de probleme în zona cervicală! Peste 65 de kilograme... e cam greu, mai ales daca "bucsele"sunt deja uzate!

 Instructorul atrage atenţia şi persoanelor care au suferit intervenţii chirugicale ale genunchiului sau diverse alte proceduri chirurgicale să practice cu prudenţă sau să evite total kangoo jumps. Eu recomand tuturor celor care vor să facă sport să facă un control medical amănunţit, apoi sa se dedice unei categorii de exercitii serioase, sportive!

Comentarii